Fernando Alonso is onzeker over toekomst, maar is alvast zeer tevreden over nieuwe samenwerking: "Een inspiratie voor het hele team"

Robbie Maes
| 0 reacties
Fernando Alonso is onzeker over toekomst, maar is alvast zeer tevreden over nieuwe samenwerking: "Een inspiratie voor het hele team"
Foto: © photonews

Fernando Alonso heeft Adrian Newey benaderd voor zijn overstap naar Aston Martin. Dat liet hij ook klaar en duidelijk blijken.

Newey heeft onlangs aangekondigd dat hij in 2025 als managing technical partner bij Aston Martin aan de slag gaat. Alonso stuurde een bericht waarin hij Newey uitnodigde om samen te werken als hij ooit zin had in een nieuwe uitdaging.

Alonso vertelde dat hij contact opnam met Newey toen de geruchten over zijn overstap de ronde deden. Hij ontdekte dat teameigenaar Lawrence Stroll ook met Newey in gesprek was. “Ik hoopte dat Adrian zou komen toen hij besloot om met zijn vorige team te stoppen", zei Alonso in PlanetF1.

Toen Newey besloot om zich bij Aston Martin aan te sluiten, was Alonso extreem blij en trots dat Newey in hun project geloofde.  "Hij is een inspiratie voor het hele team. Het is een voorrecht om met hem te werken.”

Alonso zal in maart volgend jaar met Newey samen proberen te strijden voor zijn eerste Grand Prix-overwinning sinds de Spaanse Grand Prix van 2013. Hij hoopt dat hij nog op de grid staat wanneer zijn klasse zal tonen.

“Ik zou liegen als ik zei dat ik daar niet aan dacht", zegt de dubbele wereldkampioen. “Adrian komt in maart en zal werken aan de auto’s voor 2026. We zullen samen beslissen hoe ik me aan het einde van 2026 voel en of ik verder wil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws