Max Verstappen hoopt op eerherstel en neemt meteen zijn voorzorgen voor de komende GP

Robbie Maes
| 0 reacties
Max Verstappen hoopt op eerherstel en neemt meteen zijn voorzorgen voor de komende GP
Foto: © photonews

Dit weekend hervat de Formule 1 het seizoen in de Verenigde Staten. Max Verstappen gaat met hernieuwde energie en een verbeterde Red Bull-auto op zoek naar een overwinning.

Verstappen heeft in de afgelopen races meer moeite gehad om de overwinningen binnen te halen, en de Red Bull-auto leek niet meer de onverslaanbare machine te zijn van eerder dit seizoen. McLaren nam een deel van die dominantie over, maar Verstappen staat nog steeds aan kop in het wereldkampioenschap.

Na een maand pauze is de Nederlander echter optimistisch. "Ik denk dat we het ergste achter de rug hebben en vanaf nu weer de goede kant opgaan," verklaarde Verstappen op de website van de Formule 1. De verbeteringen aan zijn auto hebben al hun vruchten afgeworpen.

Tijdens de Grote Prijs van Singapore eindigde Verstappen tweede. Voor de Nederlander voelde dit aan als een verbetering en een belangrijke stap vooruit voor het team.

Verstappen erkent dat het nog even zal duren voordat ze weer op hun hoogste niveau zitten. "Je kunt niet verwachten dat je zulke problemen in een of twee weken oplost", zei de Red Bull-coureur.

Zondag om 21.00 uur staat de Grote Prijs van de Verenigde Staten op het programma, met op zaterdagavond een sprintrace op het iconische Circuit of the Americas in Texas. Verstappen zal alvast zijn voorsprong in het kampioenschap willen behouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws