Na twee jaar afwezigheid: F1-legende maakt comeback in Duits superteam

Robbie Maes
| 0 reacties
Na twee jaar afwezigheid: F1-legende maakt comeback in Duits superteam

Na twee jaar afwezigheid keert Sebastian Vettel terug achter het stuur. De Duitser vormt samen met Mick Schumacher een team voor Duitsland.

Ruim twee jaar na zijn afscheid van de Formule 1 stapt Sebastian Vettel, zij het eenmalig, weer in de race. Samen met Mick Schumacher gaat de viervoudige F1-kampioen een team vormen in de Race of Champions Nations Cup op vrijdag 7 maart 2025 in Sydney.

Het is de eerste keer sinds zijn pensioen dat Vettel op competitief niveau achter het stuur kruipt. De 37-jarige Duitser heeft wel een keer getest voor het WEC-team van Porsche, maar ondanks geruchten over een deelname aan de 24 uur van Le Mans is het bij die test gebleven.

De Race of Champions staat bekend als een race tussen sterren uit verschillende raceklassen, die in verschillende auto’s het gevecht met elkaar aangaan. De komende editie is de eerste keer dat er op het zuidelijk halfrond wordt gereden.

De Race of Champions is geen onbekend terrein voor Vettel. In 2015 won hij de individuele competitie. In 2022 eindigde Vettel nog een keer als tweede.

Sinds 1988 wordt het evenement bijna elk jaar georganiseerd. In 2025 keert het na een jaar afwezigheid weer terug op de kalender. Het Accor Stadium in Sydney is de gastheer voor de race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws