Red Bull in grote problemen: Horner reageert op complexe rijderssituatie

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull in grote problemen: Horner reageert op complexe rijderssituatie

Red Bull-teambaas Christian Horner erkent dat zijn team niet langer afhankelijk kan blijven van één coureur om succes te behalen in het constructeurskampioenschap. Hij benadrukt de noodzaak om oplossingen te vinden voor de huidige rijderssituatie.

Red Bull begon sterk aan het seizoen 2024, maar heeft inmiddels een voorsprong zien veranderen in een achterstand van 41 punten op McLaren in het constructeurskampioenschap. Daarnaast is Ferrari een geduchte concurrent voor de strijd om de tweede plek.

Om competitief te blijven, stelt Horner dat Sergio Pérez zijn prestaties moet verbeteren, vooral met het oog op het nog zwaardere seizoen 2025. Teams zoals Ferrari en McLaren hebben sterke coureursduo's, wat de druk op Red Bull verhoogt om een evenwichtige line-up te hebben.

"Kijk naar onze concurrenten. Ferrari zal volgend jaar sterk zijn, met  Hamilton en Leclerc", geeft Horner aan tegenover Motorsport.com. "We moeten ervoor zorgen dat er niet een te groot gat zal zijn tussen onze coureurs, want dat kun je je niet veroorloven."

Hoewel Pérez goed aan het seizoen begon, zijn zijn resultaten sinds de verlenging van zijn contract tot 2026 wisselvallig gewees. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft bovendien herhaaldelijk aangegeven dat hij graag weer twee coureurs uit het Red Bull-opleidingsteam in de hoofdrollen zou zien.

"De prestaties van Bearman en met name Colapinto in de GP's hebben aangetoond dat de jongelingen klaar zijn om die stap te maken. Dat je alleen coureurs met drie of vier jaar ervaring kunt promoveren naar een topteam is niet meer van deze tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws