Thierry Neuville kan dit weekend Belgische sportgeschiedenis schrijven: "We laten ons niet gek maken, dit is onze speeltuin"

Robbie Maes
| 0 reacties
Thierry Neuville kan dit weekend Belgische sportgeschiedenis schrijven: "We laten ons niet gek maken, dit is onze speeltuin"
Foto: © photonews

Thierry Neuville en zijn co-rijder Martijn Wydaeghe leven in spanning toe naar de laatste twee WK-rally's van het seizoen. In de Rally van Centraal-Europa van komend weekend hebben de Hyundai-rijders de kans om rallygeschiedenis te schrijven door als eerste Belgische wereldkampioenen te worden.

In de vorige WK-rally in Chili konden Neuville en Wydaeghe de titel nog niet veiligstellen, maar ze blijven de favorieten. Met nog twee rally's op de kalender hebben ze 29 punten voorsprong op de eerste achtervolger, Ott Tänak.

"We laten ons niet gek maken", zegt co-rijder Martijn Wydaeghe tegenover Sporza. "Het is zeker realistisch dat we in de volgende wedstrijd wereldkampioen worden."

Dat de laatste twee WRC-manches op asfalt worden gereden, is een voordeel voor Neuville en Wydaeghe. "Dat is echt onze speeltuin, daarop voelen we ons goed", legt Neuville uit. "Als WK-leider moeten we telkens als eerste starten, en asfalt is daarbij een voordeel."

Neuville heeft in zijn carrière al vijf keer de tweede plek behaald en drie keer derde geëindigd. Dit seizoen lijken alle puzzelstukjes eindelijk op hun plaats te vallen, wat te danken is aan twee belangrijke factoren. De betrouwbaarheid van de auto en het nieuwe puntensysteem.

Neuville en Wydaeghe staan nog steeds op kop in het WK. Voor België zou een eerste Belgische wereldtitel zeer betekenisvol zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws