🎥 Opmerkelijk: Formule 1-rijder gaat aan de slag met pickleball ... en bakt er niets van

🎥 Opmerkelijk: Formule 1-rijder gaat aan de slag met pickleball ... en bakt er niets van
Foto: © photonews

Dit weekend wordt de Grote Prijs van de Verenigde Staten gereden in Austin, Texas. En dus is het Formule 1-circus op Amerikaanse bodem. Dus doen ze daar ook al eens speciale dingen.

Een van de meest populaire nieuwe sporten in de Verenigde Staten is pickleball. Het is een soort van tennis op een kleiner veldje en met lichtjes aangepaste regels, waardoor het ook iets weg heeft van padel - zonder kooi weliswaar.

In de Verenigde Staten zijn ze er zot van, in Europa slaat het tot op heden nog niet echt aan. Al is nooit gezegd dat het in de toekomst niet alsnog zal gaan veranderen natuurlijk.

Nu het Formule 1-circus op Amerikaanse bodem is, zijn er wel wat Formule 1-rijders die zich ook eens waagden aan de Amerikaanse sensatie. Zo ook onder meer George Russell.

Toch liever padel?

Die had het zichtbaar moeilijk om een balletje over het net te krijgen. Zo makkelijk blijkt pickleball dan ook weer niet te zijn. Dat gaf de 26-jarige Brit zelf ook ruiterlijk toe.

"Ik denk dat het wel ok was", kon er een lachje af. "Het was mijn allereerste keer. Het is een unieke sport, maar mijn liefde voor padel blijft er nog wel boven staan. Ik heb de kooi nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws