🎥 Mini Cabriolet keert terug met frisse looks en ferme updates

Robbie Maes
| 0 reacties
🎥 Mini Cabriolet keert terug met frisse looks en ferme updates

De Mini Cooper Cabriolet blijft een unieke verschijning. Terwijl de compacte cabriolet steeds zeldzamer wordt, houdt Mini de traditie in ere met een flinke update voor zijn vijfde generatie.

De nieuwe Mini Cabriolet combineert klassieke charme met moderne technologie. Hoewel de prijzen hoog liggen, biedt deze cabriolet een combinatie van stijl en rijplezier die moeilijk te evenaren is.

De nieuwe Mini Cabriolet blijft trouw aan het bekende platform van zijn voorganger. Het biedt een 2.0 viercilinder turbobenzinemotor met 163 pk voor de Cooper C en 204 pk voor de Cooper S. Beide versies leveren een sportieve rijervaring met respectievelijk 250 Nm en 300 Nm koppel.

Stoffen dak

Een opvallend kenmerk van de Mini Cabriolet is zijn stoffen dak, dat geopend kan worden bij snelheden tot 30 km/u. Dit dak opent volledig in 18 seconden, maar kan ook gedeeltelijk geopend worden als een schuifdak.

De afmetingen van de Mini Cabriolet zijn nauwelijks veranderd. Met een lengte van 3,87 meter is hij slechts 1 mm langer dan zijn voorganger. De bagageruimte blijft beperkt, met 160 liter bij een geopend dak en 215 liter wanneer het dak gesloten is.

Prijs

Wat de prijs betreft, is de Mini Cabriolet geen koopje. De Cooper C begint bij 32.100 euro, terwijl de Cooper S start bij 36.100 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws