Frustratie bij Pérez na kwalificatie: "Dit was heel frustrerend, hier moeten we iets aan doen!"

Robbie Maes
| 0 reacties
Frustratie bij Pérez na kwalificatie: "Dit was heel frustrerend, hier moeten we iets aan doen!"
Foto: © photonews

Sergio Pérez beleefde een teleurstellende dag tijdens de F1-sprintrace kwalificatie in Austin. Teamgenoot Max Verstappen maakte een indrukwekkende ronde en veroverde de pole position.

De Mexicaanse coureur begon vol goede moed aan het weekend.  Na het behalen van de tweede kwalificatieronde bleek al snel dat hij niet tot de beste tien zou doordringen, wat resulteerde in een teleurstellende P11.

In het eerste deel van de kwalificatie had Pérez moeite om zijn snelheid te vinden. "Dit was heel frustrerend", gaf hij aan na afloop. "Vooral omdat we van Q1 naar Q2 helemaal geen progressie boekten. Het leek zelfs alsof we een stap terug hadden gezet."

"We hebben wat problemen met het rijden, vooral in de snelle bochten. Daar moeten we naar kijken," legde hij uit.

Ondanks de tegenslag zag Pérez ook lichtpuntjes. Hij verwees naar de veelbelovende long runs die het team in de ochtend had gedaan.

In SQ2 probeerde Pérez nog een extra ronde, maar dat bleek niet genoeg te zijn om zich te kwalificeren voor de top tien. Hij gaf aan dat hij het al moeilijk had in de eerste sector, wat zijn kansen om zich te verbeteren verder verkleinde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws