Hamilton toont grote teleurstelling: "Ik had gewoon pech, het is wat het is"

Robbie Maes
| 0 reacties
Hamilton toont grote teleurstelling: "Ik had gewoon pech, het is wat het is"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton gelooft dat hij zijn Mercedes op de pole position had kunnen zetten voor de sprintrace in Austin. Zeker als hij niet was afgeremd door een gele vlag.

De zevenvoudig wereldkampioen was in de laatste fase van de sprintkwalificatie op het Circuit of the Americas bezig aan een snellere ronde dan teamgenoot George Russell, maar stuitte bij bocht twaalf op een gele vlag die was gezwaaid vanwege een spin van Williams-coureur Franco Colapinto. Dit kostte Hamilton een halve seconde.

"Ik had gewoon pech met de gele vlag," zegt Hamilton. "Het is wat het is. Ik was bezig aan een tijd die vier tienden sneller was, maar goed..."

Toen hem werd gevraagd of hij denkt dat hij op pole had kunnen staan, antwoordde hij resoluut. "Ja, maar het is niet anders. Het positieve is dat het team een stap heeft gemaakt met de auto. Ik ben iedereen in de fabriek erg dankbaar voor het werk dat ze hierin hebben gestoken."

Ondanks de teleurstelling over de tijdsnelheid, kijkt Hamilton optimistisch naar de rest van het weekend. Tijdens de enige vrije training leek de Mercedes nog wat onhandig, maar in de sprintkwalificatie was de auto aanzienlijk verbeterd.

Hamilton prijst het team achter de schermen voor hun inzet en samenwerking. De zevenvoudig wereldkampioen kijkt met vertrouwen naar de sprintrace en hoopt dat de verbeteringen zich zullen uitbetalen op de baan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws