McLaren reageert op controverse en grijpt meteen in voor de GP van Austin

Robbie Maes
| 0 reacties
McLaren reageert op controverse en grijpt meteen in voor de GP van Austin
Foto: © photonews

McLaren heeft recent meer duidelijkheid gegeven over de aanpassingen aan hun achtervleugel voor de rest van het Formule 1-seizoen. Dit volgt op een reeks discussies over hun 'mini-DRS', waarbij de bovenste flap van de vleugel op ongeoorloofde momenten opende.

Hoewel de vleugel voldeed aan de tests van de FIA, leek deze tijdens races toch op hoge snelheid door te buigen. Om verdere problemen te voorkomen heeft McLaren de vleugel aangepast.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan introduceerde McLaren een nieuwe versie van de vleugel. Deze zou minder ver moeten doorbuigen, en de verwachting is dat deze versie in Las Vegas weer gebruikt zal worden.

"We hebben na de Grand Prix van Azerbeidzjan aanpassingen gemaakt aan al onze vleugels om te voorkomen dat er verdere problemen ontstaan”, bevestigd McLaren. Deze wijzigingen komen op een cruciaal moment, aangezien de FIA vanaf dit weekend strengere controles uitvoert op doorbuigende achtervleugels.

Teams hebben nu referentiepunten op hun auto's aangebracht, waarmee de FIA kan meten in hoeverre vleugels doorbuigen. Extra achteruitkijkcamera's met hoge resolutie zijn ook geïnstalleerd, zodat elk detail van de beweging van de vleugels nauwlettend in de gaten kan worden gehouden.

De eerste stap van de FIA werd gezet tijdens de Grand Prix van België, waar teams werden gevraagd betere camera's te monteren op de voorvleugel. Toen was het hoofdzakelijk gericht op de endplate en de buitenkant van de flap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws