Opvallend: voor deze auto betaal je evenveel als een speedpedelec

Robbie Maes
| 0 reacties
Opvallend: voor deze auto betaal je evenveel als een speedpedelec

De Belgische importeur van Dacia heeft tijdelijk de prijzen van de Dacia Spring verlaagd. De Spring heeft al enkele jaren de titel van goedkoopste elektrische auto op de Belgische markt.

De prijsverlaging komt mogelijk als reactie op de introductie van de beter uitgeruste Leapmotor T03, die beschikbaar is vanaf 18.400 euro. Dacia heeft echter besloten om de prijzen van de Spring fors te verlagen om concurrerend te blijven.

De basisversie voor de Essential met 45 pk, kost nu 10.590 euro. In Vlaanderen kunnen kopers profiteren van een overheidspremie die tot 25% van de aankoopprijs bedraagt, wat de prijs effectief verlaagt naar 7.942 euro. Dit maakt de Spring even goedkoop als een speedpedelec.

Kopers kunnen gebruikmaken van Bluetooth om hun smartphone als multimediasysteem te gebruiken. Met een actieradius van 225 km is de Spring geschikt voor korte ritten en een volledige oplading duurt slechts 4 uur.

De prijsverlaging van de Dacia Spring kan aanzienlijke voordelen bieden voor consumenten die overwegen om de overstap te maken naar elektrisch rijden, vooral gezien de stijgende brandstofprijzen. Met zijn compacte afmetingen en voldoende actieradius voor dagelijkse ritten, is de Dacia Spring ideaal voor wie in drukke steden woont.

Voor wie op zoek is naar meer comfort, zijn er de Expression vanaf 12.290 euro en de topversie Extreme met betere prestaties vanaf 14.290 euro. Met deze scherpe prijzen is de Dacia Spring een aantrekkelijke keuze als tweede auto of voor bestuurders die voornamelijk korte ritten maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws