Zak Brown woedend op Helmut Marko: "Opmerkingen zetten mentale gezondheid jaren terug"

Robbie Maes
| 0 reacties
Zak Brown woedend op Helmut Marko: "Opmerkingen zetten mentale gezondheid jaren terug"
Foto: © photonews

Helmut Marko heeft voor opschudding gezorgd met zijn uitspraken over Lando Norris. Zak Brown reageerde scherp op de opmerkingen van Marko.

In Racing News werd Marko gevraag naar zijn inschatting van het titelgevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris. Marko stelde dat Verstappen de overhand zou hebben vanwege zijn mentale kracht, iets wat volgens hem een zwakker punt is voor Norris.

Zak Brown reageerde fel op deze uitspraken en liet weten dat hij teleurgesteld, maar niet verrast was door Marko's opmerkingen. "Lando is een ambassadeur voor mentale gezondheid. Dit soort opmerkingen kunnen de vooruitgang op dit gebied met 10 of 20 jaar terugzetten."

Marko verdedigde zijn uitspraken en legde uit dat hij simpelweg antwoord gaf op een vraag over wie de wereldtitel zou winnen. Hij gaf aan dat Verstappen naar zijn mening mentaal de sterkste is en dat dit een belangrijk voordeel is in het kampioenschap.

"Ik werd gevraagd wie het wereldkampioenschap zou winnen, en ik zei Max omdat hij de sterkste is. Kijk hoe vaak Max posities wint of behoudt bij de start. Lando is daar minder consistent in."

Naast de controverse rond zijn opmerkingen over Norris, ging Marko ook in op de technische discussies rond het bib-T-tray mechanisme van de Red Bull-auto. "Bij ons kun je dit mechanisme alleen bereiken door veel onderdelen van de voorkant van de auto te verwijderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws