Jonge coureur imponeert in Formule 1: "Zou het niet erg vinden om hem aan een ander team te verliezen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Jonge coureur imponeert in Formule 1: "Zou het niet erg vinden om hem aan een ander team te verliezen"
Foto: © photonews

Franco Colapinto heeft pas drie Grands Prix in de Formule 1 achter de rug, maar de jonge Argentijnse coureur maakt nu al grote indruk. Vooral bij Williams, waar teambaas James Vowles bijzonder enthousiast is over zijn prestaties.

Colapinto verving Logan Sargeant halverwege het seizoen en liet meteen zijn potentieel zien. Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in Austin reikte hij tot Q3.

James Vowles kende de kwaliteiten van Colapinto al voordat hij zijn debuut maakte. Tijdens zijn eerste vrije training op Silverstone liet Colapinto meteen zien dat hij snel was.

Ondanks zijn sterke prestaties zal Colapinto volgend seizoen geen vast racestoeltje hebben bij Williams. Met de komst van Carlos Sainz naar het team, wordt Colapinto mogelijk teruggeschoven naar de rol van reservecoureur. Toch heeft Vowles goede hoop dat de jonge Argentijn elders in de Formule 1 een kans krijgt.

"Het ligt eigenlijk aan één of twee andere teams. Vanuit mijn perspectief heeft hij absoluut binnen een paar races zijn plaats op de grid verdiend."

Voor Vowles is het succes van zijn coureur zeer belangrijker. Hij ziet de sportieve ontwikkeling van de Argentijn als een prioriteit en zou het niet erg vinden om hem aan een ander team te verliezen als dat betekent dat hij zijn carrière in de Formule 1 kan voortzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws