Buitenlandse media vol lof over prestaties in Austin: "Spannend en controversieel"

Robbie Maes
| 0 reacties
Buitenlandse media vol lof over prestaties in Austin: "Spannend en controversieel"
Foto: © photonews

De Grand Prix van Austin eindigde verrassend met een finish voor Ferrari. Charles Leclerc behaalde de overwinning en maakte slim gebruik van een chaotische start.

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport sprak vol lof over de prestaties van Ferrari. De krant noemde de overwinning een "waanzinnig één-tweetje" en prees vooral de start van Leclerc, die slim gebruikmaakte van de situatie tussen Norris en Verstappen.

De internationale media richtten zich niet alleen op de knappe prestatie van Ferrari, maar ook op het spannende gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris. Beide coureurs vochten fel voor de derde plek, waarbij uiteindelijk Norris een tijdstraf kreeg en Verstappen het podium veroverde.

Hoewel Ferrari de overwinning naar zich toe trok, lag de focus van de Britse en Duitse media op het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris. Sky Sports noemde het duel "spannend en controversieel", waarbij beide coureurs tot het uiterste gingen in de strijd om de derde podiumplek.

Volgens Bild begon de race al desastreus voor Norris, die zijn polepositie binnen één bocht verloor. Maar het echte spektakel volgde pas in de laatste ronden, toen Verstappen en Norris in een harde strijd verwikkeld raakten. Na meerdere aanvallen wist Norris even voorbij de Nederlander te komen, maar werd hij wijd geduwd, wat leidde tot zijn tijdstraf.

De tijdstraf van Norris, net als de vijf seconden straf voor George Russell, leidde tot veel discussie. Vooral Bild sprak van een 'grap' toen Russell werd gestraft voor het wijd duwen van Valtteri Bottas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws