Dit is de reden waarom Charles Leclerc de overwinning behaalde in Austin: deze strategische zet maakte het verschil

Robbie Maes
| 0 reacties
Dit is de reden waarom Charles Leclerc de overwinning behaalde in Austin: deze strategische zet maakte het verschil
Foto: © photonews

Charles Leclerc heeft zijn fantastische Formule 1-race in Austin bekroond met een overwinning. Een resultaat dat hemzelf totaal verraste.

In zijn reactie gaf Leclerc aan dat het een uitdagend weekend was geweest. “We hadden moeite om het gevoel in de auto te krijgen", vertelde hij aan Motorsport.com.

Een cruciaal moment voor Leclerc was de start van de race. Hij schoot uitstekend weg en profiteerde van de chaos tussen Max Verstappen en Lando Norris. “Het was een hele goede bocht 1. Dit was precies zoals we het hadden gewild."

Volgens Leclerc was de snelheid van de auto opvallend goed. Het was een ongekende prestatie voor Ferrari, vooral omdat het team zonder nieuwe updates naar de Verenigde Staten was afgereisd.

Leclerc benadrukte dat de upgrades die in Singapore waren doorgevoerd zich nu uitbetaalden. “Het hele team werkt heel goed. De pitstops waren goed en alles liep uitstekend. Ik ben dus heel blij", zei hij. Ondanks de achterstand van 48 punten in het WK voor constructeurs blijft Leclerc optimistisch over de kansen van Ferrari in de competitie.

“We hebben nog een lange weg te gaan, maar ons doel is nog altijd de titel. Dit is een goede start van onze triple-header", sloot Leclerc af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws