Max Verstappen heeft weinig begrip voor reactie van McLaren en heeft zijn eigen kijk op de situatie

Robbie Maes
| 0 reacties
Max Verstappen heeft weinig begrip voor reactie van McLaren en heeft zijn eigen kijk op de situatie
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft weinig begrip voor de frustraties van McLaren na de recente Grand Prix in Austin. De Red Bull-coureur vindt dat er geen sprake is van een overtreding van de regels.

In ronde 52 dacht Norris een inhaalactie te kunnen maken buitenom in bocht 12, maar hij kwam bedrogen uit. Omdat de manoeuvre buiten de baangrenzen plaatsvond, kregen de stewards hem een tijdstraf van vijf seconden opgelegd.

McLaren is gefrustreerd over deze beslissing en stelt dat beide coureurs buiten de lijnen hebben gekleurd. Verstappen heeft een andere kijk op de situatie. "Voor mij is het allemaal vrij duidelijk. Je kunt niet buiten de witte lijnen inhalen", verklaart hij aan Motorsport.com.

Verstappen benadrukt dat hij kalm probeerde te blijven tijdens het duel met Norris. "Ik probeerde het beste te doen met de auto die ik had. Het was niet makkelijk met hoe mijn banden eraan toe waren en de situatie waarin ik zat."

De Red Bull-coureur merkte op dat de snelheid van zijn auto dit weekend tegenviel in vergelijking met de kwalificatie. Hij benadrukt dat er ruimte is voor verbetering en dat het team de situatie zal analyseren.

Door de race heeft Verstappen zijn voorsprong op Norris in het wereldkampioenschap met vijf punten vergroot. Hoewel McLaren de tijdstraf als onterecht beschouwt, blijft Verstappen gefocust op zijn prestaties en zijn positie in het kampioenschap. Hij merkt op dat de regels duidelijk zijn en dat inhalen buiten de witte lijnen niet is toegestaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws