Neuville teleurgesteld na Rally drama: fatale fout kost wereldtitel

Robbie Maes
| 0 reacties
Neuville teleurgesteld na Rally drama: fatale fout kost wereldtitel

Thierry Neuville heeft zijn kans op de wereldtitel in de Rally van Centraal-Europa gemist. De Belgische coureur van Hyundai had twee WK-punten meer moeten scoren dan zijn enige concurrent, Ott Tänak.

Neuville begon sterk aan het weekend. Na vijf van de achttien ritten nam hij de leiding over van Sébastien Ogier, maar de tweede dag was een stuk moeilijker. “Het moeilijkste qua omstandigheden leek achter de rug, maar in de mist en met veel vuil en vettigheid op de baan ging het mis", vertelde Neuville in Sporza. Door een fout op de tweede dag verloor hij kostbare tijd en moest hij zijn koppositie aan Ogier afstaan.

Op dag drie ging het opnieuw mis voor Neuville. In de laatste ochtendrit maakte hij een fatale fout door twee keer van de weg te raken en vast te komen zitten in een greppel. “Ik verloor een halve minuut en de koppositie aan Ogier", gaf hij toe.

Ogier en Tänak streden om de overwinning met een verschil van slechts enkele seconden. De race van Ogier eindigde abrupt toen hij in de voorlaatste rit tegen een boom reed en tegen een elektriciteitspaal belandde. Dit gaf Tänak de gelegenheid om de rallywinst te claimen met een voorsprong van zeven seconden op Elfyn Evans, terwijl Neuville met 39,8 seconden achterstand als derde finishte.

Ondanks het teleurstellende resultaat in Centraal-Europa blijft Neuville optimistisch. “We bevinden ons nog steeds in een comfortabele situatie voor het kampioenschap. We verliezen hier maar vier punten ten opzichte van onze belangrijkste concurrent Ott Tänak."

“We kwamen hierheen met de hoop om samen met onze supporters de titel te kunnen pakken. Helaas gebeurde dat niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws