Problemen bij Stellantis worden alsmaar groter: bedrijf moet productie van iconische modellen stilleggen

Robbie Maes
| 0 reacties
Problemen bij Stellantis worden alsmaar groter: bedrijf moet productie van iconische modellen stilleggen

Fiat heeft besloten om de productie van de Panda tijdelijk stil te leggen. Dit nieuws komt kort nadat ook de productie van de iconische Fiat 500 werd stopgezet.

Vanaf 11 november zal de Fiat-fabriek tijdelijk sluiten. De productiestop duurt naar verwachting tot 29 november. Dit is opvallend, omdat de Panda een van de bestverkochte modellen is in Italië en Europa. De stop roept veel vragen op, vooral omdat Fiat recentelijk nog investeerde om de Panda aan te passen aan nieuwe Europese wetgeving.

Het probleem van moeilijke marktomstandigheden beperkt zich echter niet alleen tot Fiat. Ook andere merken van Stellantis, zoals Maserati, DS en Lancia, staan onder druk. Stellantis-CEO Carlos Tavares heeft aangegeven dat deze merken zichzelf binnen een paar jaar moeten bewijzen om hun bestaansrecht te behouden.

Ondanks alles blijft Fiat een kernmerk binnen Stellantis. Toch zorgt de productiestop voor problemen bij Fiat om zijn positie op de Europese markt te versterken.

Fiat 500e

Het stilleggen van de productie van de Fiat 500e laat zien dat zelfs de elektrische automarkt niet immuun is voor de huidige uitdagingen. De vraag naar elektrische voertuigen lijkt nog steeds niet hoog  genoeg om de productie te laten doorgaan.

Voor consumenten betekent dit een mogelijke vertraging in de levering van nieuwe Panda-modellen. Daarnaast kunnen er ook gevolgen zijn voor de beschikbaarheid van de Fiat 500e, wat vraagtekens plaatst bij de langetermijnstrategie van Fiat in de elektrische sector.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws