Schandaal rond Red Bull: Wolff hekelt het uitblijven van actie door de FIA

Robbie Maes
| 0 reacties
Schandaal rond Red Bull: Wolff hekelt het uitblijven van actie door de FIA

Red Bull was het onderwerp van veel discussie tijdens het weekend van Austin. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft verklaard dat het apparaat, dat Red Bull in staat stelt om de voorkant van de auto te verhogen, "schandalig" is.

Het trucje kwam afgelopen weekend aan het licht waarbij Red Bull na kritiek van rivaliserende teams toegaf dat het apparaat in gebruik was. De FIA heeft echter erkend dat het niet kan verifiëren of het apparaat is gebruikt tussen de kwalificatie en de race bij eerdere evenementen. McLaren-CEO Zak Brown heeft zelfs gevraagd om een handtekening van het team over deze kwestie.

Camera’s legden vast hoe Red Bull aan de FIA demonstreerde hoe het systeem werkt. Wolff gaf aan dat hij het schokkend vond dat een dergelijk apparaat in de Formule 1 wordt gebruikt.

"Van wat ik heb gezien en gehoord, vind ik het schandalig," zei Wolff in Racing News. "Ik vond het leuk dat ze dit demonstreerde in de auto.”

Wolff vraagt zich af hoe lang het heeft geduurd om dit systeem te ontwikkelen en in de auto te integreren. "Ik wist niet dat we in de Formule 1 zulke apparaten gebruikten”, voegde hij eraan toe.

Ondanks de humor van de situatie blijft Wolff kritisch tegenover de belofte van Red Bull dat ze het systeem niet meer zullen gebruiken. Het blijft dus onduidelijk hoe de FIA omgaat met deze actie en of ze in de toekomst strenger zullen toezien op het gebruik van dergelijke apparaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws