Zal de waarheid boven water komen? Zak Brown vraagt Red Bull medewerkers om verklaringen

Robbie Maes
| 0 reacties
Zal de waarheid boven water komen? Zak Brown vraagt Red Bull medewerkers om verklaringen

Tijdens het raceweekend van Austin lag er veel focus op Red Bull en de mogelijkheid om de bib-hoogte van de RB20 te veranderen. McLaren CEO Zak Brown heeft Red Bull-medewerkers opgeroepen om verklaringen te ondertekenen die een einde maken aan de beschuldigingen van valsspelen.

Tijdens het raceweekend in Austin bevestigde Red Bull dat het team een apparaat heeft dat het mogelijk maakt om de hoogte van de voorste bib van de RB20 aan te passen. Dit kwam onder de aandacht nadat rivaliserende teams vragen stelden over de legaliteit van het systeem.

De FIA gaf toe dat het lastig zou zijn om te bepalen wanneer het apparaat precies is gebruikt bij eerdere races. De FIA onderzoekt de kwestie verder, maar door de complexiteit van het apparaat en de controleprocedures kan het moeilijk zijn om vast te stellen of de regels zijn overtreden.

In een poging om deze controverse te beëindigen, heeft Zak Brown Red Bull opgeroepen om hun medewerkers te laten verklaren dat het apparaat nooit op een illegale manier is gebruikt. Hij wil dat de top van Red Bull, evenals huidige en voormalige monteurs, juridische documenten ondertekenen die bevestigen dat zij geen kennis hebben van onregelmatig gebruik van het systeem.

Brown vertelde aan de Daily Mail dat het tekenen van dergelijke verklaringen de enige manier is om duidelijkheid te krijgen. “Ik zou graag zien dat de senior leidinggevenden, de voormalige chef-monteurs en de huidige monteurs een verklaring ondertekenen waarin ze bevestigen dat het systeem nooit op een onreglementaire manier is gebruikt.” Volgens Brown is dit de enige manier om de kwestie echt op te lossen en mogelijke valsspelerij uit te sluiten.

De McLaren CEO benadrukte dat de geruchten in de paddock afkomstig zijn van meerdere bronnen. Hij gelooft dat een officiële verklaring van Red Bull-medewerkers nodig is om deze geruchten te ontkrachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws