πŸ“· Ongezien: Hyundai komt met revolutionaire dashboard op de markt dat het rijden veiliger en eenvoudiger maakt!

Robbie Maes
| 0 reacties
πŸ“· Ongezien: Hyundai komt met revolutionaire dashboard op de markt dat het rijden veiliger en eenvoudiger maakt!

Hyundai komt met een revolutionaire technologie die het traditionele dashboard zoals we dat kennen, compleet zal veranderen. In plaats van schermen en tellers, wordt alle informatie geprojecteerd op de voorruit van de auto.

Dit innovatieve systeem zal naar  verwachting in 2027 in productie gaan. Deze technologie is ontwikkeld door Hyundai Mobis.

Het systeem maakt gebruik van een geavanceerd head-updisplay dat niet alleen snelheid en navigatie toont, maar ook andere functies zoals airconditioning en rijgegevens. Door deze informatie over de volledige breedte van de voorruit te projecteren, worden alle relevante gegevens voor de bestuurder op ooghoogte weergegeven.

Het zogenaamde "Holographic Windshield Display" biedt niet alleen informatie aan de bestuurder, maar ook aan de bijrijder. Hierdoor kan de bijrijder bijvoorbeeld een YouTube-video bekijken of deelnemen aan een videogesprek zonder de aandacht van de bestuurder van de weg af te nemen.

Een van de meest opvallende aspecten van het Holographic Windshield Display is de toepassing van een ultradunne, doorzichtige film op de voorruit, ontwikkeld in samenwerking met de Duitse optische specialist Zeiss. Deze film zorgt ervoor dat holografische beelden en video's op de voorruit kunnen worden weergegeven zonder het zicht van de bestuurder te belemmeren. Met een transmittantie van 90% blijven de geprojecteerde beelden bijna volledig transparant.

Door het ontbreken van traditionele dashboards en schermen ontstaat er een minimalistisch en opgeruimd interieur. Hyundai heeft ambitieuze plannen om deze technologie in 2027 beschikbaar te maken, beginnend met luxemodellen van hun submerk Genesis en mogelijk ook voor Duitse premiummerken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws