Bizarre groei in het luxesegment ondanks krimpende automarkt: deze luxe auto's kenden ongekende hoogtes

Robbie Maes
| 0 reacties
Bizarre groei in het luxesegment ondanks krimpende automarkt: deze luxe auto's kenden ongekende hoogtes

Terwijl de algemene automarkt onder druk staat, beleeft het luxesegment een ongekende groei. In België zijn de verkopen van supercars en luxe-SUV's sinds begin 2024 ongekend omhoog gegaan.

Merken zoals Ferrari, Lotus en Aston Martin hebben indrukwekkende cijfers laten zien, terwijl andere prestigieuze merken zoals Maserati en Bentley met tegenwind kampen. Dit laat zien wat de voorkeuren zijn van de Belgische consument.

Ferrari blijft een dominante speler in het luxesegment, met een verkoopstijging van maar liefst 21,1%.De verkoop van 126 voertuigen, waaronder de populaire Ferrari 296 en de krachtige SF90, bevestigt de aantrekkingskracht van het merk.

Aston Martin heeft verrassend genoeg een aanzienlijke groei ervaren, met een stijging van 62,8%, grotendeels dankzij de nieuwe DB12. McLaren volgt met een groei van 50%.

Lamborghini blijft een gevestigde naam en heeft ook geprofiteerd van de groei in het luxesegment met een verkoopstijging van 53%. De Huracan blijft het meest populaire model, terwijl Rolls-Royce zijn verkoop meer dan verdubbelde.

Niet alle merken delen in de vreugde. Maserati heeft te maken met een verkoopdaling van 13%, en Bentley zag zijn verkoop met 40% dalen. Bugatti had zelfs geen enkele verkoop in 2024.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws