Is dit het geheime wapen dat ervoor zorgde dat Ferrari de overwinning behaalde in Austin?

Robbie Maes
| 0 reacties
Is dit het geheime wapen dat ervoor zorgde dat Ferrari de overwinning behaalde in Austin?
Foto: © photonews

Ferrari reisde naar het F1-weekend in Austin zonder officiële updates, maar toch behaalde het team een indrukwekkende overwinning met een één-twee finish. Dit roept vragen op over de werkelijke status van hun voertuig en of ze stiekem aanpassingen hebben gemaakt.

Teambaas Frederic Vasseur benadrukte na de race dat het ontbreken van een officiële update niet betekent dat er geen verbeteringen zijn aangebracht. Hij merkte op dat teams alleen veranderingen aan de buitenkant van de auto hoeven te rapporteren als deze nog niet eerder zijn ingezet.

Er zijn sterke aanwijzingen dat Ferrari een nieuwe voorvleugel heeft meegenomen naar Austin. Hoewel de vleugel op het eerste gezicht lijkt op die van Singapore, hebben insiders bevestigd dat er aanzienlijke verbeteringen zijn aangebracht.

Vasseur erkende dat Ferrari in een situatie zit waar elke kleine verbetering van groot belang is. "Als we met een detail één honderdste kunnen winnen, dan moeten we dat doen."

Terwijl de basisstructuur gelijk blijft, zijn er doelgerichte aanpassingen gedaan aan de flappen en de geometrie. Deze veranderingen zijn ontworpen om een betere aerodynamische reactie te creëren.

Ferrari lijkt te profiteren van de flexibiliteit van de voorvleugel, een voordeel dat is ontstaan door de recente wijzigingen in de FIA-regels. Deze aanpassing zou wel eens een belangrijke factor kunnen zijn geweest in hun dominante prestatie in Austin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws