Mercedes in crisis: Wolff roept op tot actie na teleurstellende GP

Robbie Maes
| 0 reacties
Mercedes in crisis: Wolff roept op tot actie na teleurstellende GP
Foto: Photonews

Toto Wolff was wellicht de ongelukkigste teamprincipal van de topteams tijdens de Amerikaanse Grand Prix. Volgens Wolff wijzen de resultaten van het afgelopen weekend op een bredere neerwaartse trend voor het team.

Voor de zomervakantie had Mercedes alles onder controle. Ze behaalden overwinningen in Oostenrijk, Silverstone en Hongarije, en misten nipt de zege in Canada.

Echter, de positieve ontwikkelingen lijken de afgelopen weken te zijn vervaagd. Niet alleen hebben andere teams significante vooruitgangen geboekt, maar de laatste componenten van Mercedes hebben ook niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Het is niet goed. Maar je kunt zien hoe snel je kunt herstellen, en dingen kunnen ook snel de andere kant opgaan", vertelde Wolff aan Sky. Hij benadrukte dat de veranderingen die in het team zijn doorgevoerd cruciaal zijn om weer competitief te worden.

Een van de grootste zorgen voor Mercedes is de inconsistentie in prestaties. Aan het begin van het seizoen was het team vaak competitief in de vrije trainingen en zelfs in de kwalificaties, maar viel het team terug tijdens de race. Zowel Lewis Hamilton als George Russell hebben deze neiging bekritiseerd.

De laatste Grands Prix kwam weer aan het licht met welke problemen Mercedes kampt. Om het seizoen sterk af te sluiten en een goede basis te leggen voor het pakket van 2025, moet Mercedes dringend een oplossing vinden voor deze inconsistenties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws