Stella legt opvallende Keuze uit in de strijd tegen Max Verstappen

Robbie Maes
| 0 reacties
Stella legt opvallende Keuze uit in de strijd tegen Max Verstappen

Tot op heden heeft McLaren geen teamorders toegepast tijdens een Formule 1-race, ondanks de titelstrijd tussen Lando Norris en Max Verstappen. Teambaas Andrea Stella legt uit waarom het team ervoor kiest om zonder teamorders te opereren.

McLaren heeft ervoor gekozen geen teamorders te gebruiken, zelfs niet tijdens cruciale momenten in het seizoen. Critici hebben gesuggereerd dat de achterstand van Norris op Verstappen kleiner had kunnen zijn als zijn teamgenoot, Oscar Piastri, eerder zijn plaats had afgestaan.

In Hongarije werd Norris zelfs gevraagd om de leiding aan Piastri te geven. Dit leidde tot discussies over de rol van teamorders binnen het team.

Na de controverse in Hongarije introduceerde McLaren de 'papaya rules', die inhouden dat Piastri moet wijken voor Norris wanneer dit nodig is. Ondanks deze regels is er echter nog geen situatie geweest waarin teamorders zijn toegepast.

Stella benadrukt dat het team zich nog steeds richt op het ontwikkelen van beide coureurs en het team als geheel. Het team wil een sterke basis vormen voor de toekomst.

"Als we de balans in 2024 verstoren, hebben we geen solide basis voor de komende jaren. We willen een compacte groep die samenwerkt en dezelfde doelen nastreeft", aldus Stella.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws