Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen: 1 op 7 Belgen onderschat gevaar van rijden onder invloed

Robbie Maes
| 0 reacties
Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen: 1 op 7 Belgen onderschat gevaar van rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december vindt in de provincie Oost-Vlaanderen de jaarlijkse Verkeersveilige Nacht plaats. Op meer dan 100 locaties zullen dan alcohol- en drugscontroles worden uitgevoerd.

Deze grootschalige actie is onderdeel van de BOB-campagne en heeft als doel de bewustwording van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol en drugs te vergroten. De actie wordt gecoördineerd door de gouverneur van Oost-Vlaanderen, in samenwerking met lokale politiezones en de federale politie.

“De BOB-slogan ‘Wie rijdt, drinkt niet’ is al 30 jaar bekend, maar de realiteit blijkt vaak anders. Met de Verkeersveilige Nacht willen we bijdragen aan een maatschappelijke verandering”, aldus gouverneur Carina Van Cauter.

Belgen leren niet uit BOB-campagnes

Ondanks de BOB-campagnes blijft rijden onder invloed van alcohol en drugs een probleem. Uit een Europese enquête blijkt dat 1 op de 7 Belgen gelooft dat het niet gevaarlijk is om te rijden na het drinken van 6 biertjes.

Volgens experts kunnen alcohol en drugs de hersenfuncties verstoren, wat de concentratie, reactiesnelheid en waarnemingsvermogen vermindert. Dit verhoogt het risico op ongevallen aanzienlijk. “Je loopt tot 100 keer meer kans op een ongeluk als je onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zit”, stelt de provincie Oost-Vlaanderen vast in een persbericht.

De Verkeersveilige Nacht is niet alleen een preventieve actie, maar ook een manier om hardleerse chauffeurs te bestraffen. De aangekondigde controles moeten ervoor zorgen dat automobilisten zich bewust worden van de gevaren van rijden onder invloed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws