Red Bull-adviseur geeft aan waarom Max Verstappen mogelijk vroegtijdig een stap uit de Formule 1 zou zetten

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull-adviseur geeft aan waarom Max Verstappen mogelijk vroegtijdig een stap uit de Formule 1 zou zetten
Foto: © photonews

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft enkele factoren opgesomd die Max Verstappen mogelijk vroegtijdig uit de Formule 1 zouden kunnen duwen.

Volgens Marko is Verstappen anders dan Alonso en Hamilton. Waar de twee F1-veteranen doorgaan zolang hun fysieke conditie het toelaat, ligt dat voor Verstappen anders.

Marko stelde dat Verstappen zich niet primair richt op het aantal wereldtitels dat hij kan behalen, maar meer op het plezier dat hij uit de sport haalt en de omgeving waarin hij zich comfortabel voelt. "Max wil genieten en enthousiast zijn over zijn sport. Dat is belangrijker voor hem dan het winnen van vier, vijf of zes wereldkampioenschappen”, aldus Marko in Racing News.

Uitspraken van Verstappen

De recente controverse rond Verstappen, zette Marko aan om dieper in te gaan op de factoren die Verstappen kunnen demotiveren. Volgens de 81-jarige adviseur is het belachelijk dat Verstappen bestraft werd voor zijn taalgebruik, vooral omdat de opmerking over de prestaties van de auto ging en niet op een persoon gericht was.

Hoewel dit soort van  kritiek in de afgelopen jaren is afgenomen door de dominante prestaties van Red Bull, kwamen er dit seizoen weer klachten naar voren. Bij zowel de Oostenrijkse als de Hongaarse Grand Prix werd Verstappen beschuldigd van onsportief rijgedrag, met name het harde verdedigen van zijn positie.

Marko verdedigde Verstappen door te stellen dat de Nederlander simpelweg binnen de regels racete en dat zijn aanpak in lijn was met wat de sport zou moeten promoten. Volgens Marko ligt de focus te veel op kleingeestige interpretaties van regels en gedrag, wat coureurs als Verstappen kan ontmoedigen om lang in de sport te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws