📷 BMW gaat vol voor elektrisch en brandstof met nieuwe klasse

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 BMW gaat vol voor elektrisch en brandstof met nieuwe klasse
Foto: © photonews

BMW staat op het punt om een grote koerswijziging door te voeren, vooral op designvlak. Het merk presenteerde recent enkele conceptmodellen met een nieuwe designtaal onder de naam 'Neue Klasse'.

Tot nu toe was deze nieuwe stijl enkel te zien op elektrische concepten, maar het lijkt erop dat deze designtaal ook voor andere modellen zal gelden. Onlangs kwam BMW naar buiten dat de hoofdontwerper van het merk is vervangen door niet één, maar twee nieuwe ontwerpers.

De laatste jaren heeft BMW veel discussie uitgelokt met zijn gewaagde ontwerpkeuzes. Vooral de grotere modellen zoals de iX en XM werd niet door iedereen positief ontvangen.

In een interview met Top Gear vertelde BMW dat het Neue Klasse-design niet beperkt zal blijven tot elektrische modellen, maar ook wordt toegepast op auto’s met verbrandingsmotoren. Dit betekent dat alle nieuwe BMW’s dezelfde look zullen krijgen.

Hoewel de algemene vorm en uitstraling van de Neue Klasse-concepten een groot verschil tonen met de huidige BMW-modellen, is het de combinatie van kleine details in het nieuwe design zo opvallend mogelijk maakt. De verwijzingen naar de jaren zestig, gecombineerd met de modernste technologie, geven de auto’s een unieke uitstraling.

Met de introductie van de Neue Klasse en de wijzigingen in het designteam maakt BMW zich duidelijk klaar voor een nieuwe fase. Het merk wil zo innovatie en eenvoud combineren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws