Red Bull CEO onthult details over het vertrek van Ricciardo: "Dat was niet onze bedoeling..."

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull CEO onthult details over het vertrek van Ricciardo: "Dat was niet onze bedoeling..."
Foto: © photonews

Na de race op het Marina Bay Circuit werd bekendgemaakt dat Ricciardo zou worden vervangen door Liam Lawson. Peter Bayer, CEO van Red Bull Racing, spreekt voor het eerst over het vertrek van Daniel Ricciardo.

Het was eerder gerapporteerd dat Ricciardo tijdens de Singapore GP zelf werd geïnformeerd dat dit zijn laatste race zou zijn, iets wat Bayer heeft ontkend. Red Bull-adviseur Helmut Marko vertelde eerder dat Ricciardo vóór de race op de hoogte was gesteld van de beslissing om hem te vervangen.

De situatie rondom Ricciardo's vertrek heeft geleid tot enige kritiek op Red Bull, vooral omdat de coureur en het team op dat moment niet bevestigden dat dit het einde was van zijn F1-loopbaan. Bayer erkent dat de manier van afscheid nemen wellicht anders had gekund.

“Misschien kijk ik er vanuit een commercieel, communicatief en marketingperspectief naar", zei Bayer tegen Sky. “Dan zou je het misschien anders kunnen organiseren.”

Tijdens de gesprekken in Singapore gaf Ricciardo aan dat hij vooral wilde racen. “Hij zei: ‘Nee, ik wil gewoon de race rijden. Diegenen die belangrijk voor me zijn, weten het’,” voegde Bayer eraan toe. “Voor de anderen had je misschien grote vuurwerkshows kunnen organiseren, maar dat was niet wat wij wilden.”

Met deze uitleg hoopt Bayer enige duidelijkheid te scheppen over de gang van zaken rond het vertrek van Ricciardo. De CEO van Red Bull is vastbesloten om de communicatie naar zowel hun coureurs als de fans te verbeteren in de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws