Russell dringt aan op verandering: tijd voor een serieus gesprek met de FIA

Robbie Maes
| 0 reacties
Russell dringt aan op verandering: tijd voor een serieus gesprek met de FIA
Foto: © photonews

George Russell heeft laten weten dat er nog geen gesprek is geweest met de FIA over het gebruik van scheldwoorden in de Formule 1. Dit komt omdat het taalgebruik van Max Verstappen nog steeds de gemoederen bezighoudt.

De drievoudig wereldkampioen kreeg een taakstraf opgelegd door de FIA vanwege zijn woordkeuze tijdens de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Singapore. In reactie hierop heeft Verstappen besloten om zich in de daaropvolgende mediasessies zo veel mogelijk in te houden met zijn uitspraken.

Verstappen heeft veel steun ontvangen van zijn medecoureurs. Russell, die als Mercedes-coureur ook deel uitmaakt van de rijdersgemeenschap, vindt het belachelijk dat de situatie zo geëscaleerd is.

Hij zegt dat er onder de coureurs al veel discussie heeft plaatsgevonden over het onderwerp schelden, maar dat er nog geen officieel gesprek met de FIA heeft plaatsgevonden. “We hopen dat we dat volgende week in Mexico kunnen doen. Als collectief zitten we op dezelfde pagina. We zullen waarschijnlijk een statement naar de media brengen vanuit de rijdersbond."

Russell wijst erop dat de coureurs zich comfortabel moeten voelen om emoties over de boordradio te uiten, terwijl het aan de uitzenders is om scheldwoorden te filteren. Het is volgens hem belangrijk dat de emotie van de coureur tijdens de race behouden blijft.

Desondanks vindt Russell dat coureurs meer op hun woorden moeten letten tijdens officiële persconferenties. Hij benadrukt dat er bewustzijn moet zijn over hun woordkeuze in deze omgevingen. Volgende week hopen de coureurs een collectieve brief op te stellen die ze met de media willen delen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws